6 FOTO: RAMAI TAK TAHU ! Inilah Wajah & BIODATA Sebenar Suami Pertama Sari Yanti & Juga Anaknya ! Bukan BIASA² !

loading...
6 FOTO: RAMAI TAK TAHU ! Inilah Wajah & BIODATA Sebenar Suami Pertama Sari Yanti & Juga Anaknya ! Bukan BIASA² !
GAMBAR (BEKAS) SUAMI SARI YANTI YANG PERTAMA
PETALING JAYA: Suami kepada pelakon dan peserta program Fear Factor Musim Kedua, Sari Yanti iaitu Mohd Edy Casmadi Che Hussin meminta pihak media tidak bertanya sebarang soalan mengenai keretakan rumah tangganya bersama wanita berkenaan kepadanya.
Mohd Edy, 34, ketika ditemui diperkarangan Mahkamah Rendah Syariah Subang Bestari di sini pada Khamis berkata, dia tidak mempunyai sebarang sebab untuk mengulas mengenai perkara itu memandangkan dia bukan seorang selebriti.
"Tanya dia, jangan tanya saya. Lebih baik dia (Sari Yanti) yang memberikan komen mengenai perkara ini kerana saya bukannya selebriti," katanya kepada mStar Online.
Pada 25 Februari lalu, Sari Yanti atau nama sebenarnya Sari Yanti Mohamad Nazari, 30, menfailkan permohonan cerai terhadap suaminya di Mahkamah Syariah Seremban, Negeri Sembilan.
Usaha untuk memperbaiki keadaan juga tidak berhasil apabila kedua-dua belah pihak tidak hadir untuk mengikuti proses sulh (berdamai) yang sepatutnya berlangsung di Kompleks Mahkamah Syariah Seremban, pada Rabu lalu.
Mengulas mengenai perkara berkenaan, Mohd Edy secara ringkas memberitahu; "Saya tidak bersetuju dengan penceraian".
Terdahulu, Mohd Edy hadir di mahkamah tersebut bagi sebutan permohonan kembali taat dan nusyuz yang difailkannya terhadap Sari Yanti selaku defendan pada 7 Mac lalu dihadapan Hakim Syarie, Abdul Halim Abu Samah.
image: http://www.mstar.com.my/hiburan/berita-hiburan/2014/03/20/sari-yanti/~/media/4c9d3e6bf09c423bb5ff444be97e4507.ashx
Sari Yanti menfailkan permohonan cerai terhadap suaminya di Mahkamah Rendah Syariah Seremban, Negeri Sembilan pada 25 Februari lalu.
Permohonan itu dibuat mengikut Seksyen 60 (2) Enakmen Undang-undang Keluarga Islam (Negeri Selangor) 2003.
Pada prosiding berkenaan, Mohd Edy memberitahu mahkamah, isterinya telah pun dimaklumkan mengenai permohonan itu bagaimanapun dia sebagai plaintif gagal untuk menyerahkan surat saman kepada wanita berkenaan. 
"Saya pertama kali cuba membuat penyerahan saman tersebut kepadanya di rumah beralamat di Petaling Jaya namun defendan tidak berada di rumah.
"Saya kemudiannya sekali lagi cuba menyerahkan saman sama di kediaman keluarga Sari Yanti di Kuala Pilah, Negeri Sembilan namun usaha itu juga gagal," katanya.
Mohd Edy bagaimanapun berkata, saman berkenaan hanya diserahkan kepada kakak kepada defendan.
Dalam pada itu, peguam syarie, Munirah A. Bakar yang mewakili Mohd Edy berkata, pihaknya menfailkan afidavit penyampaian saman berkenaan dan menyerahkan kepada mahkamah pada 19 Mac.
Munirah turut memohon kepada mahkamah supaya penyampaian surat saman berkenaan dapat dibuat secara tampalan di rumah defendan di Kuala Pilah.
Hakim Abdul Halim membenarkan permohonan berkenaan dan mengarahkan ia difailkan secara bertulis kepada mahkamah.
Kes ditangguh untuk sebutan semula pada 30 April depan.
Hasil perkongsian hidup dengan Mohd Edy Casmadi selama lima tahun, Sari dikurniakan dua anak lelaki iaitu Barr Al Aliy, 4, dan Basit Al-Haq, 2.
Read more at http://www.mstar.com.my/hiburan/berita-hiburan/2014/03/20/sari-yanti/#AWMqLuL8Em74t9j3.99

GAMBAR ANAK SARI YANTI

Hasil dari perkahwinan Sari Yanti dahulu, mereka telah dikurniakan 2 cahaya mata lelaki, Barr Al Aliy dan Basit Al-Haq dan sehingga kini dibesarkan oleh Sari Yanti.
SARI YANTI DAN JEPP SEPAHTU SELAMAT DIIJABKABUL
Namun apa yang pasti, Sari Yanti dan Jepp Sepahtu selamat diijabkabul pada 25 Februari 2017 yang lepas selepas menjalin perhubungan percintaan sebelum ini. Tahniah Jepp dan Sari Yanti!
loading...

0 Response to "6 FOTO: RAMAI TAK TAHU ! Inilah Wajah & BIODATA Sebenar Suami Pertama Sari Yanti & Juga Anaknya ! Bukan BIASA² !"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close